[...] mięśnia sercowego. Jednak to działanie mutagenne i kancerogenne jest najbardziej niebezpieczne. Udowodniono, że HCA mają wpływ na powstawanie raka jelita grubego oraz raka piersi. Dla wielu jednak informacją najistotniejszą będzie fakt, że aby HCA wyrządziły naprawdę duże szkody w organizmie jest powstanie tzw. sprzyjających czynników [...]
[...] na myszach i szczurach, ludzkich komórkach w warunkach in vitro oraz populacjach ludzkich. Badania te potwierdziły, że bisfenol-A odpowiedzialny jest za rozwój raka piersi i prostaty, zaburza prawidłowy rozwój i dojrzewanie płciowe oraz obniża płodność. Dr Szychowski wyjaśnia, że w przypadku zwierząt laboratoryjnych, którym podawano [...]
[...] stanowić pożywne danie w wakacyjnym jadłospisie kulturysty, pod warunkiem, że na patyku znajdą się warzywa (papryka czerwona, zielona, pomidor), pieczarki i kawałki piersi z kurczaka. Pozostaje jeszcze problem alkoholu, który dla wielu osób stanowi nieodłączny element wakacyjnego grillowania. Powszechnie znana jest teoria, że piwo to [...]
[...] podnosząc w wątrobie i jelicie grubym aktywność określonych enzymów, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych ! Staje się przez to ważnym sprzymierzeńcem w walce z nowotworem piersi, żołądka, płuc czy skóry. Zawartość beta-karotenu i witaminy C jest w cytrusach tak wysoka, że zjadając codziennie jeden 150g owoc, pokrywamy nasze zapotrzebowanie na [...]
[...] Ilosc treningow 1767kcal x 1.5 = 2650kcal Lifestyle: 2650kcal + 100kcal = 2750kcal Nadwyzka: 2750kcal + 100kcal = 2850kcal Teraz trzymamy sie tego 2850 kcal jak bylyby to piersi Pameli Anderson! Oczywiscie zartuje... najwazniejsza jest tutaj obserwajca wlasnego organizmu, poniewaz wzor ten nie oddaje idealnego zapotrzebowania a to dlatego ze [...]
[...] kubek , 1/2 torebki ugotowanej kaszy gryczanej/ jęczmiennej/ryżu (dziki/ brązowy/mieszany), 3 duże ogórki kiszone albo 1 średni (wielkości dłoni) kotlet z piersi kurczaka/indyka/schabowy smażony na niewielkiej ilości oliwy/oleju w panierce, ale zjedzony bez panierki lub pieczony/grillowany, surówka z kapusty pekińskiej/sałaty [...]
[...] Ważne jest cie-płe nakrycie chorego po zabiegu. Obmywanie całego ciała w chłodnej wodzie za pomocą ściereczki - około 1 - 2 minut rozpoczynamy od pleców, przez klatkę piersiową, ramiona, brzuch, nogi, stopy - ciężkie choroby, jak tyfus, dyfteryt, szkarlatyna. Zawijanie szyi - zimna chusta, na to sucha chusta, szal. Trzymać aż do [...]
[...] tygodnia. Można ją powtarzać: Co 2 - 3 miesiące. Polecana: Wszystkim dorosłym, zdrowym osobom. Niewskazana dla: Dorastającej młodzieży, kobiet ciężarnych, matek karmiących piersią, osób stosujących dietę łatwo strawną. Szczególnie bogata w: Magnez, potas, cynk, witaminy A, E, C oraz błonnik. Codzienna porcja energii: Około 1200 kcal. [...]
Witam, czy też tak macie że po ugotowaniu pierś się zmniejsza ? Np daję 100 g piersi, wrzucam a po ugotowaniu jest tak z 30% mniej.. Nie wiem może mi się tak wydaję tylko, a może to normalne ?
Witam Mam dziwne pytanie: jak gotujecie piersi kurczaka, wrzucacie do gotującej się wody czy zalewacie zimną i gotujecie? Pytam bo słyszałem że jeśli mięso moknie w wodzie to traci swoje wartości, stąd pytanie czy straci je jeśli nie wrzuci się go dopiero do wrzątku?
Moje pytanie odnosi się do tego, jak ugotować pierś z kurczaka. Ile minut, czy wrzucamy do wrzątku, czy pod przykryciem. Szukałem ale nie mogę znaleść.
Tak jak w temacie. Bo przecież w tej wodzie zostaje najwięcej wartości odżywczych po ugotowaniu... Co robicie z tą wodą, bo kurczak potem jest prawie bez smaku... Ewentualnie czy może być pieczona pierś w mikrofalówce? Bo mam taką opcję jak GRILL Zmieniony przez - Czorny_Kor w dniu 2009-03-21 14:53:22
[...] na całym świecie. Oceniano wówczas wpływ braku aktywności fizycznej na liczbę zgonów na świecie i głównych chorób takich jak choroba wieńcowa, cukrzyca typu 2, rak piersi i okrężnicy. Jeden na dziesięć przypadków chorób serca i jeden na pięć przypadków raka okrężnicy mogą być spowodowane brakiem ruchu. To bardzo dużo. Zalecenia WHO [...]
Często słyszymy, jak ważne jest zdrowe podejście do odżywiania. Nie każdy jednak wie, co to w ogóle znaczy, a niektórym wydaje się, że to jedzenie wyłącznie brokułów, jarmużu, kiełków i innych jałowych produktów (co oczywiście nie oznacza, że wymienione warzywa są niesmaczne — raczej to wynika z powszechnego przekonania tych, którzy za nimi nie [...]